News

Grupul Molteni a inaugurat primul magazin flagship din România

Find out more

Source: www.revistabiz.ro

Grupul Molteni a inaugurat primul său magazin flagship Molteni&C din România, la București, rezultatul unui parteneriat cu BL Associates, un studio consacrat în România.

Traseul expozițional

Flagship Store-ul Molteni&C prinde viață într-o clădire impresionantă, situată pe unul dintre cele mai vechi bulevarde ale Bucureștiului, Calea Dorobanți: peste 305mp repartizați între parter, primul etaj și mansardă, aflat într-o zonă concepută de la bun început să formeze un cartier exclusivist.

Traseul expozițional începe la parter cu o avanpremieră rafinată a unui living familiar, unde canapeaua Marteen, măsuță Louisa și fotoliile Elain, toate proiectate de directorul de creație Molteni&C, Vincent Van Duysen, îi întâmpină pe oaspeți. Colecția Molteni&C Heritage este vizibilă încă de la începutul traseului, cu două fotolii emblematice Round D.154.5 de Gio Ponti, care completează compoziția generală a sufrageriei.

De asemenea covorul Dedalo de Marta Ferri acoperă podeaua zonei de luat masa, încadrând masa Diamond de Patricia Urquiola și scaunele Devon de Rodolfo Dordoni. Pentru a completa aspectul, dulapul Horizons de Dante Bonuccelli se potrivește perfect cu atmosfera elegantă și high-end a spațiului, marcată de savoir faire-ul Molteni&C. O a doua zonă prezintă alte soluții de living și bucătărie.

Colecția Heritage

Experiența Molteni&C continuă la primul etaj: o scară în spirală grandioasă unește cele două niveluri, întâmpinând oaspetele într-o imersiune suplimentară în universul Molteni&C. O zonă de living include canapeaua Gregor de Van Duysen, fotoliu Kensington de Dordoni și mese mici precum Alisee de Matteo Nunziati, Attico de Nicola Gallizia și Vicino de Foster + Partners. Un perete desparte sistemul 505UP by Gallizia de Hector nightby Van Duysen. Intrând în zona de noapte, patul Ribbon de Van Duysen ocupă centrul scenei, alături de măsuța D.552.2 și fotoliul D.151.4, ambele proiectate de Gio Ponti și parte din Colecția Heritage.

Culoarul trece printr-o zonă elegantă de lounge, unde iconicele fotolii D.154.2 sunt încadrate de covorul D.754.1. Piesele Gio Ponti se integrează armonios cu două măsuțe de cafea Pannacotta by Ron Gilad. Călătoria printr-o lume a materialelor culminează cu o zonă de luat masa confortabilă, cu bucătărie Prime, bufet 505UP și masa Arc de Foster + Partners, combinate cu scaune Tea de Jasper Morrison.

Proiecte la cheie

Cu un portofoliu care reunește proiecte pe segmentul corporate, bănci, private banking, ospitalitate și proiecte de retail, până la proiectarea de locuințe și loft-uri pentru clienți premium, BL Associates livrează proiecte la cheie în România și în întreaga lume. Expertiza proprietarului variază de la mici obiecte de design, până la piese individuale de mobilier și amenajări interioare pentru proiecte de ospitalitate și rezidențiale realizate pentru clienți din SUA, Muntenegru, Georgia, China, Taiwan și Iordania.