News

Noua epocă a luxului autentic

Find out more

Source: hauteculturemag.ro

Credem în lux autentic și valori reale și pe acestea promitem să vi le livrăm în fiecare ediție HAUTE CULTURE MAGAZINE by Biz.

Ieșim din era luxului democratic și ne îndreptăm spre epoca luxului sustenabil.Suntem deja aici.

Doi termeni împrumutați din politică și respectiv economie au ajuns să definească o industrie recunoscută tradițional pentru inaccesibilitate și pentru detașarea aproape ostentativă de problemele societății.

Secole întregi, luxul a fost aspirațional și intangibil, ca un turn de fildeș din basme, despre care știi că există undeva, departe, dar știi că sunt șanse mici să urci vreodată pe scara lui.

Democratizarea luxului a fost momentul în care industria a realizat că un singur turn înalt și de neatins este mult mai puțin lucrativ decât un domeniu presărat cu mici turnuri și castele cu porțile larg deschise către lume.

Marile branduri și-au creat linii secundare care să comercializeze, la preț mai mic, o frântură din magia lor, iar lumea le-a întâmpinat cu aplauze și cu cardurile pregătite.

Cu mijloace iscusite de marketing și storytelling, în ultimele decenii termenul „lux” a putut fi alipit de aproape orice, în orice context, ca și cum ai întinde un elastic până aproape de pragul de rupere.

Ce mai înseamnă astăzi luxul? Probabil orice vrea fiecare să însemne. Tocmai de asta, Haute Culture este un manifest pentru acele valori ale luxului pe care le considerăm esențiale, atemporale și definitorii pentru industrie în sine.

Luxul autentic nu e opulent, este doar concentrat în meșteșug, raritate și finețe.

De la acest el pornim în manifestul nostru editorial, aducând în jurul lui valorile contemporane în care noi credem cu toată convingerea.

Credem în valori reale și în modele autentice de care societatea are nevoie: oameni, inițiative, idei.

Credem în sustenabilitate concretă: într-o atitudine diferită și blândă față de planetă, dar și în reconsiderarea tiparelor de producție și de creație.

Credem în puterea poveștilor și în modul în care ele pot servi drept exemple și inspirație pentru fiecare dintre noi.

Credem în bunătate și în puterea ei de a modela societatea.

Credem în lux autentic și valori reale și pe acestea promitem să vi le livrăm în fiecare ediție HAUTE CULTURE MAGAZINE by Biz.